Over Barbara

Barbara en Lijfplein

 

Mijn naam is Barbara Blok. 

Ik ben getrouwd en moeder van twee prachtige kinderen, Sara en Samuël. Ik woon in Baarn, waar ik, als het even kan, te vinden ben voor een wandeling of een mountainbike-rit in het bos. 

Door mijn achtergrond als huisarts, mijn jarenlange ervaring met innovatieve geneesmiddelen en mijn niet aflatende leergierigheid, weet ik veel over gezondheid, ziekten en de juiste behandelingen. Dit draag ik met veel plezier over aan een breed publiek middels mijn consultancy-opdrachten  en via mijn website Medicijnplein.

Ik probeer gezond te leven, maar daar zeker niet in door te schieten. Aristoteles zei het al: ‘Het kan niet anders dan dat de middenweg in het leven het beste is.’  

Het gaat er wat mij betreft om dat je lekker in je lijf zit. En met ‘het lijf’ bedoel ik lichaam èn geest.

Ik lees en schrijf graag in mijn vrije tijd en dat uit zich onder andere in de blogs op deze website over welbevinden, oftewel het lekker in je lijf zitten.

Wat maakt het dat iemand, ongeacht de situatie, lekker in zijn of haar lijf kan zitten?

Ik verdiep mij in oude wijsheidsscholen, ‘Oost en West’, wereldgodsdiensten, filosofische systemen, de esoterie en de mystiek om hier antwoord op te vinden. 

 

Ik ben dol op bomen, zoals je wellicht is opgevallen aan de foto’s op deze website. Ze herinneren mij aan iets wat ik misschien wel het allerbelangrijkste vind in het leven en dat is ‘verbinding’. Verbinding met de aarde, met het heelal en met alles en iedereen om mij heen.

 

‘De boom is een universeel symbool voor de mens in de kosmos. De boom reikt met zijn wortels diep in de aarde, terwijl de stam met zijn kruin naar de hemel reikt. De takken zijn wijd uitgespreid. Zo symboliseert de boom de rechtopstaande mens, die aarde en hemel verbindt, met zijn armen wijd uitgestrekt naar de medemens.”

 

Uit: Witkam, J. (2012). Zitten in stilte.

Websites

Barbara Blok

Op deze website kun je zien hoe mijn loopbaan zich heeft ontwikkeld van huisarts tot medisch consultant.

 

Je leest wat voor soort consultancy-opdrachten ik met veel passie en plezier invul.

 

Medicijnplein

Met Medicijnplein heb ik mij tot doel gesteld het publiek te informeren over medicijn-mogelijkheden, opdat iedereen het juiste medicijn krijgt. Ik moedig patiënten aan het gesprek aan te gaan met de behandelaar over de diverse mogelijkheden. Niet iedereen komt uit met een voorgeschreven medicijn. Er zijn vaak andere opties.

 

Vragen of opmerkingen?
Behoefte aan ondersteuning?

 

Neem contact op
met Barbara